OXIGÉN – A BŐR SEJTJEINEK »ÜZEMANYAGA« Kovács Adrienn szakmai vezető írása

AMIKOR A BŐR ÚJRA „FELLÉLEGZIK”- Bőrünkben és szervezetünkben lezajló összes folyamathoz oxigénre van szükség. Oxigén nélkül nincs élet, nincs sejtmegújulás. A szervezet sejtjeinek egészséges működéséhez alapvetően szükséges az oxigén. Ezért az oxigénre a sejtek afféle »üzemanyagként« tekintenek, minél több van belőle, annál aktívabbak.

Ez a létfontosságú molekula segíti a sejtszintű anyagcsere folyamatokat, amely során olyan energiák keletkeznek, amelyek biztosítják a bőr optimális és természetes működését. A bőr oxigén ellátása teszi lehetővé az új sejtek keletkezését, serkenti a kollagén és elasztin rostok szintézisét, befolyásolja a bőr hidratáltságát, serkenti a salakanyagok eltávolítását, fokozza a mikrocirkulációt.

Rendelkezik-e a bőr elég oxigénnel?

 • Sajnos különböző okok miatt a bőr nem kap elég oxigént. Elsősorban a természetes öregedési folyamatok miatt, amikor is lecsökken a hajszálerek vérellátása, és ilyenkor a bőr oxigén ellátása is drasztikusan lecsökken (a 30-as éveinktől kb.: 25%-al, 50-es éveinktől kb.: 50 %-al). Ugyanakkor a külső környezeti hatások (légszennyezettség, csökkenő levegő O2 tartalom…) , egészségtelen életmód is befolyásolja ezt a folyamatot.  Az oxigénhiányos állapot pedig számos tünet formájában jelentkezhet bőrünkön. Pl.: dehidratáltság, fáradtság, puffadtság, egyenetlen bőrszín, pigment zavarok, csökkent érzékenységi szint, rossz tónus, egyre több és mélyebb ránc.

Fiflow BB61 a bőr számára a megfelelő választás

A bőr oxigén ellátásának fokozását többek között a modern kozmetológia intenzív fejlődése teszi lehetővé, amely egy új technológiát adott a kezünkbe Fiflow BB61 néven. Az egészségügyet alapul véve fejlesztették ki (pl. különféle oxigénhiányos állapotok kezelésekor, valamint működési mechanizmusa teljes egészében megegyezik a vérkeringés vörösvérsejtjeiben található hemoglobin működésével, amelyek az oxigént a tüdőből a sejtekhez szállítják, ott megkötik a szén-dioxidot, majd ellenkező irányban a légzőrendszerbe juttatják azt.) és egy non-invazív eljáráson alapul. Egy rendkívül hatékony technológiáról beszélünk, amely jelentősen növeli a bőr sejtjeinek oxigén ellátását, következésképpen javítja anyagcseréjüket és erősíti a bőr élettani funkcióit.

Fiflow BB61 hatásmechanizmusa a bőr felszínén 10, 30 illetve 90 másodperccel a bőrre való felvitele után:

1., 90 s A Fiflow BB61 megköti a légköri oxigént.  
2., 30 s Megnövekszik a buborékok mennyisége és volumene.  
3., 10 s A bőr felületén apró buborékok jelennek meg közvetlenül a felvitel után.

A Fiflow BB61 tartalmú kozmetikai termékek nem csak a meglévő problémát kezelik, hanem a kiváltó okot igyekszik megszüntetni, azaz az oxigén hiányát. Sejtszinten hat, így nemcsak a bőr kinézetére, megjelenésére, hanem a bőr működésére is hatással van. Az »aktív kozmetikumok« új generációjáról beszélünk, amelyek meghaladják a hagyományos  a kozmetikai beavatkozások szintjét és a bőrt belülről kifelé haladva újítják meg.

A Fiflow BB61 a dermiszbe való behatoláskor azonnal megnöveli a bőr volumenét, azonnali fiatalító hatást vált ki. A bőrre való felvitele után megköti a légkörből az oxigént, majd passzív diffúziós eljárással a dermiszbe juttatja és ott szabadon engedi. Az oxigén a dermiszbe jutva ismételten diffundál, a magas nyomású területről (sejt közötti térből) az alacsony nyomású területre (sejtekbe).

Az oxigén bejuttatásával és felszabadításával egyidejűleg a Fiflow BB61 serkenti a bőr mikrokeringését is.

A kapott eredmény: a bőr sejtjeinek megkettőzött oxigénellátása (a sejtfalon keresztüli, valamint a vérkeringés általi oxigénellátás),amellyel azonban a Fiflow BB61 tevékenysége nem ér véget.

Az oxigén felszabadítása után megköti a szén-dioxidot, amely az anyagcsere egyik mellékterméke, és eltávolítja azt a bőrből – méregtelenítési folyamat.

Minden bőrtípusnak szüksége van az oxigénes kezelésekre, hiszen aknés, rozáceás, öregedő, és dehidratált bőrök regenerálásánál, hidratálásánál is kitűnő választás az oxigén pótlásának elősegítése, hiszen megújítja, revitalizálja, regenerálja, méregteleníti a kezelt területet.

Kezelés menete PURE OXYGEN termékekkel

 1. TISZTÍTÁS
 2. A bőr tisztítását végezhetjük hyaluronsavas arctejjel

és amennyiben szükséges, akkor elvégezzük a mechanikus bőrradírozást egy mechanikai peelinggel, majd a bőrt zsírtalanítjuk tisztító habbal.

 • ENZIMES PEELING
 • Az enzimes peeling elengedhetetlen része a kezelésnek, hiszen az elhalt szarulemezkék eltávolítása mellett a bőr pórusait mélyen tisztítja, a bőr színét egyenletesebbé teszi és fokozza a bőr légzését.
 • PURE OXYGEN AKTIVÁTOR FELVITELE
 • A tonizálás után szóia – izoflavin ésbéta -glukántartalmú oxygen aktivátort viszünk fel a kezelt bőrfelszínre, melymegnöveli a bőr oxigénellátását és javítja a sejtszintű anyagcsere folyamatokat, ezáltal elősegíti a hatóanyagok felszívódását. Az aktivátor oxigénterápiás géppel történő bőrbe juttatása növeli a kezelés eredményességét.
 • PURE OXYGEN HABMASZK FELVITELE
 • A kezelést egykönnyű, habos állagú oxygen maszk (mousse) felvitelével folytatjuk,  mely  kellemesen hűti a bőrt, valamint karnozin – peptid tartalma optimalizálja a sejtek működését, és a bőr anti-age folyamatait erősíti.  A maszk lágy, habos állaga lehetővé teszi számunkra egy finom masszázs elvégzését is.
 • A kellemes hűtő hatás és a lazító, lágy masszázs vérkeringést fokozó hatásának szinergiája kellemes érzést biztosít vendégünk számára.
 • PURE OXYGEN AMPULLA FELVITELE
 • B5 – provitamin tartalmú ampulla alkalmazásával serkentjük a bőr anyagcsere folyamatait, növeljük hidratáltságát, mely hatását fokozhatjuk gépi kezeléssel.
 • ZÁRÓ KEZELÉS
 • Az ampulla bejuttatása után hidratáló vagy tápláló krémet viszünk fel a kezelt bőrfelszínre, a bőr állapotának függvényében. A jojoba és mandula olaj, az A- és E- vitamin, valamint a karnozin-peptid táplálja, regenerálja a bőrt.
 • Befejező lépésben nem szabad megfeledkeznünk a fényvédelemről, hiszen nyár lévén az UV-sugárzás károsító hatása fokozódik.


ALKALMAZOTT AFRODITA PURE OXYGEN TERMÉKEK

… amelyek 100 % PARABEN, PARAFFIN, SZILIKON és BHT mentesek, ezért még a legérzékenyebb bőrtípusoknál is alkalmazni tudjuk, korra és nemre való tekintet nélkül.

Termék megnevezése Aktív hatóanyagok Adagolás
Clean up Hyaluron ARCTEJ hyaluronsavglicerin Adagolás: 5 ml Kiszerelés: 500 ml / 200 ml
Clean up Soft PEELING
(szükség szerint)
aloe vera extraktum allantoinmandula olaj Adagolás: 3 ml Kiszerelés: 100 ml
Clean up Chamomile sensitive TISZTÍTÓHAB poliglükozidokbisabolol Adagolás: 3 ml Kiszerelés: 200 ml
Clean up ENZIMES PEELING papain enzimC-vitamintigrisfű kivonat fehér agyag Adagolás: 7 g Kiszerelés: 100 g por
Clean up
Hyaluron Hydro TONIK
hyaluronsavglicerinpanthenol Adagolás: 3 ml Kiszerelés: 200 ml
Pure Oxygen
OXIGÉN AKTIVÁTOR
Fiflow BB61karnozin-peptid szója-izoflavinbéta-glukán Adagolás: 20 csepp (1 teljes csepegtető + 4 csepp)  arc, nyak és dekoltázs kezelésére elegendő mennyiség Kiszerelés: 30 ml
Pure Oxygen HABMASZK Fiflow BB61C-vitaminkarnozin-peptid algináthűsítő aktív hatóanyag Adagolás: 10 g por állagú maszk (2 sima evőkanál por) és kb. 20 ─ 30 ml Hyaluron Hydro tonik arc, nyak és dekoltázs kezelésére elegendő mennyiség Kiszerelés: 100 g por állagú pakolás
Pure Oxygen AMPULLA Fiflow BB61hidratáló komplexumB5- provitamin Adagolás: 1 ampulla (1,5 ml)
arc, nyak és dekoltázs kezelésére elegendő mennyiség Kiszerelés: 1 doboz = 5×1,5ml ampulla
Pure Oxygen
VITALIZÁLÓ NAPPALI KRÉM
fiflow BB61borsó extractumAloe veraB5-provitaminkarnozin peptidjojoba olaj Adagolás: 3-5 ml arc, nyak és dekoltázs kezelésére elegendő mennyiség Kiszerelés: 50 ml
Pure Oxygen VITALIZÁLÓ ÉJSZAKAI KRÉM fiflow BB61A-vitaminE-vitaminmandula olajjojoba olajkarnozin peptid Adagolás: 3-5 ml arc, nyak és dekoltázs kezelésére elegendő mennyiség Kiszerelés: 50 ml


Kovács Adrienn

Kozmetikus és közgazdász
Az Afrodita Cosmetics oktató és bemutató kozmetikusa, szakmai vezetője 

Vásárlás 100% biztonsággal! Új vásárlók* részére!
pénzvisszafizetési garancia

Az Afrodita Kozmetika kizárólag kiváló minőségű és ö s s z e t é t e l ű t e r m é s z e t e s szépségápoló termékekre szakosodott, és a tudomány legjavát kombinálja a természet legjavával.

Ha Ön bármilyen okból nem lenne megelégedve termékünkkel, minőségi garanciában, fél éven belül, az Apollos Bt. kérdés nélkül visszatéríti Önnek az árát, illetve lehetőséget biztosít más termékre becserélni!Tovább...

Keresés

Keresés név, hatóanyag és bőrtípus alapján

Hatóanyag szótár

Kozmetikus tanulóknak

Az Afrodita kozmetika cég számára kiemelten fontos a tanulók és a friss kozmetikus szakemberként végző pályakezdők támogatása.

Tovább

Hírlevél Feliratkozás

Facebook