OLAJOS ESSZENCIÁK – A TERMÉSZET ÉRTÉKES CSEPPJEI

Az ápoló és szépító olajok a szépségipar állandó tartozékai, és már a régi egyiptomiak idejében is fontos szerepet töltöttek be, mivel biztosítják a bőr számára a megfelelő ápoló hatást. Számtalan jótékony hatással rendelkező hatóanyagot tartalmaznak, amelyek közül mindenképpen ki kell emelni a vitaminokat és a telítetlen zsírsavakat.

MIÉRT ALKALMAZZUNK SZÉPÍTÓ ÁPOLÓ OLAJOKAT?

Az olajos esszenciákban található esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a bőr sejtjeinek egészségéhez. Az esszenciális zsírsavak a lipidek alapvető alkotóelemei, amelyek a sejtmembránok regenerálásában és a sejtek belső struktúrájának megőrzésében vesznek részt. Amennyiben a bőrben kellő mennyiségű lipid található, a bőr megújulása zavartalanul tud működni, aminek hatására a természetes vízháztartása is megfelelő szinten lesz. Az ilyen bőr kellően hidratált és rugalmas.

Az esszenciális zsírsavak mellet tartalmaznak zsírsavakat is, mint pl. az omega-9 vagy oleinsav amelyek javítják a sejtek közötti kohéziós erőt. Az ilyen zsírsavat tartalmazó olaj pl. gyorsan és hatékonyan nyugtatja a száraz és kiszáradt bőrt.

A többi fontos összetevő, mint pl. az egyéb specifikus zsírsavak és a vitaminok (E-vitamin), a bőrt erősítik, regenerálják és védik a gyors öregedéstől.

TÉVHITEK ÉS IGAZSÁGOK

„Az ápoló olajokat nem alkalmazhatjuk vegyes vagy zsíros bőrtípusok kezelésére.” – a vegyes és zsíros bőrtípusoknak úgyszintén szükségük van a megfelelő mennyiségű lipidre annak érdekében, hogy megújíthassa a bőr hidrolipid rétegét, ami aztán megvédi a káros külső hatásoktól és megakadályozza a vízveszteséget. Arra kell ügyelni, hogy a megfelelő olajat alkalmazzuk. Olyat válasszunk, amelynek összetevői nem tömítik el a pórusokat. Ilyen például a jojoba olaj.

„Az ápoló olajok eltömítik a pórusokat.”– az olajok akkor tömítik el a pórusokat, amikor a bőr felszínén vízzáró réteget hoznak létre. Ilyen réteget többnyire az ásványi olajok és a szilikont tartalmazó olajok képeznek.

„Minden olaj egyforma, így teljesen mindegy, hogy melyiket alkalmazzuk.” –               Minden olaj, összetételétől függően, más tulajdonságokkal rendelkezik. Egyeseket a bőr tisztítására, míg másokat hidratálásra, puhításra vagy táplálásra alkalmazunk. Az olajokat a bőr típusának és igényeinek megfelelően választjuk ki.

TÖBBRÉTŰ FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az olajok egyik legnagyobb előnyét a sokrétű felhasználási lehetőségük adja. Többféle módon tudjuk őket alkalmazni attól függően, hogy mit kíván meg a kezelendő bőr:

–              önállóan vagy

–              krém felvitele után vagy

–              a bőr típusának megfelelő krémhez hozzáadva, belekeverve (tenyerünkben keverjük hozzá az olajat a krémhez és vigyük fel a bőrre)

–              bázis olajként aromaterápiás kezelések során

–              gépi kezelésekkel kombinálva: radiális endoderm terápia, rádiófrekvencia, krioterápia.
(A legjobb eredmények elérése érdekében egy gépi kezelésbe mindenképpen be kell építeni a megfelelő ápoló kozmetikumokat és ki kell egészíteni a megfelelő kézi eljárással. Attól függetlenül, hogy a gépek számtalan előnnyel rendelkeznek, tudni kell, hogy semmilyen módon nem helyettesíthetik a megfelelő ápoló kozmetikumokat és a kézzel történő kezeléseket.)

TERMÉKEK

  • NUTRI GOLD Olajos esszencia Száraz, igényes, érett bőrre 30ml
  • PURE JOJOBA Olajos esszencia Minden bőrtípusra, zsíros-vegyes bőrre is 30ml
  • EXTRA SENSITIVE Érzékeny, kuperózás bőrre Magas illóolaj tartalma miatt gépi kezeléseknél nem alkalmazható 30ml
Vásárlás 100% biztonsággal! Új vásárlók* részére!
pénzvisszafizetési garancia

Az Afrodita Kozmetika kizárólag kiváló minőségű és ö s s z e t é t e l ű t e r m é s z e t e s szépségápoló termékekre szakosodott, és a tudomány legjavát kombinálja a természet legjavával.

Ha Ön bármilyen okból nem lenne megelégedve termékünkkel, minőségi garanciában, fél éven belül, az Apollos Bt. kérdés nélkül visszatéríti Önnek az árát, illetve lehetőséget biztosít más termékre becserélni!Tovább...

Keresés

Keresés név, hatóanyag és bőrtípus alapján

Hatóanyag szótár

Kozmetikus tanulóknak

Az Afrodita kozmetika cég számára kiemelten fontos a tanulók és a friss kozmetikus szakemberként végző pályakezdők támogatása.

Tovább

Hírlevél Feliratkozás

Facebook